Ebichiri

For English version scroll down

Daca va place sosul iute si usturoiul asta o sa vi se potriveasca de minune!!! Reteta provine din Japonia.
Crevetii se curata numai de „ata”,dar se lasa codita si macar jumatate din coaja. Se mananca cu mainile!
Eu am folosit un sos thailandez,dar imi inchipui ca orice sos iute merge.

Ingrediente:
500 gr creveti curatati
5 catei de usturoi
1/3 cup sos iute,thailandez
sare
ulei pentru prajit

Intr-un wok,cand uleiul e fierbinte,se prajesc crevetii.
Se scot si se pun pe o farfurie.
Se adauga in wok usturoiul,se prajeste putin,apoi se adauga sosul iute.
Se pun in wok crevetii si se amesteca atat cat sa fie acoperiti de sos.
Pofta mare!!!

Ingredients:
500 gr cleaned shrimp
5 garlic
1/3 cup hot thai sauce
salt
oil for frying

Fry in a wok the cleaned shrimp (leave the tail on).Put aside the shrimp and fry the garlic in the wok.Add the hot sauce.Add the shrimp. Season with salt and serve.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Ebichiri”

  1. Nu am facut niciodata creveti.. cred ca nici nu as sti sa ii curat… Poate ma incumet odata sa fac si eu… Trebuie sa incerc aceasta reteta….

  2. Arata bine. Eu tocmai am avut un esec de sarbatori cu niste creveti, au iesit atat d etari ca iti rupeai dintii in ei.A fost prima si ultima incercare cred

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare