Dulceata de visine

60 min

simplu

1 portii

Dulceata de visine am facut-o din „Carte de bucate” a Silviei Jurcovan. Este o reteta pe care o puteti folosi si la dulceata de cirese albe, negre sau amare.
Cantitatea de dulceata de visine poate fi marita in functie de cantitatea de visine pe care o aveti.
Dulceata de visine nu trebuie sa lipseasca de pe rafturile camarii noastre!

Ingrediente dulceata de visine

1,3 kg visine
1 kg zahar
zeama de la o lamaie

Mod de preparare reteta dulceata de visine

Visinele se spala si se curata de codite. Se scot samburii.
Dupa ce s-au scos samburii, va ramane circa 1 kg de visine.
Se presara zahar deasupra visinelor, se adauga zeama de lamaie si se amesteca.
Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa isi lase zeama.
Dulceata se pune la fiert, de preferat sa nu fie direct pe flacara.
NU se adauga apa la dulceata, fructele vor lasa destul suc.
Cand fructele plutesc in tot siropul, se ia dulceata de visine de pe foc si se aduna spuma.
Se acopera si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.

Sa faceti si voi dulceata de visine.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *