Dovleac la aburi

Din dovleacul macelarit am avut ce experimenta.
Va prezint aici,dovleac pe steamer sau la aburi,care se poate congela si folosi la retetele care cer pireu de dovleac,pumpkin pie de exemplu.

Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasupra unei oale care are cativa cm de apa,oala sa aibe aceeasi marime cu steamerul.
Se poate folosi si pe fundul unui wok,dar sa nu atinga apa.
Chiar azi l-am vazut pe Radu Popovici,care a participat la o emisiune TV si a facut un steamer din betigase,puse pe fundul wok-ului.
Daca nu folositi standul de la cuptorul cu microunde.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Dovleac la aburi”

  1. Fac un tort ptr unchiul meu azi,altfel cred ca vroiam si eu placinta cu dovleac. Ura pentru premiu!Primul meu premiu virtual…O duminica placuta.

  2. Buna ideea aceasta. Eu am preferat mai mereu sa-l pastrez cuburi sau ras pe razatoare la congelator dovleacul, dar aceasta metoda este mai utila in unele retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *