Dorayaki

For English version scroll down

Daca ieri va povesteam despre pasta de azuki ,azi va arat si una dintre intrebuintari. Si fiindca dorayaki sunt facute in special pentru copii ,formele de la decorix.ro au fost perfecte.
Dar sa va spun mai intai ce sunt dorayaki. Sunt niste pancakes-uri sau clatite mai groase,facute de obicei pentru copii si care sunt foarte cunoscute sub forma caracterului Doraemon. Sunt umplute cu pasta de azuki,dar am vazut si variante cu gem sau budinca.
M-am inspirat de aici.

Ingrediente:
4 oua
2 linguri de miere
100 gr zahar
160 gr faina
1 lingurita praf de copt
1-2 linguri de apa
pasta de azuki sau gem pentru umplutura

Intr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale.
Se adauga faina,praful de copt  si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute.
Se adauga cate 1/2 lingura de apa,pana obtineti consistenta potrivita. Trebuie sa fie putin mai groasa decat compozitia de pancakes,altfel nu ies pufoase.
Se unge o tigaie anti aderenta cu ulei si cand s-a infierbantat se pune din compozitie.
Cand apar bulele se intoarce pe partea cealalta.
Se lipesc cate doua cu umplutura sau se servesc ca atare.

Dorayaki

When I got Azuki bean paste,the first thing I wanted to make was Dorayaki. After I checked for recipes I stopped at this One . The step-by-step guide was very helpful. Dorayaki are the Japanese pancakes,usually filled with azuki bean paste,but I’ve seen other versions with jam and pudding.

Ingredients:
4 eggs
100 gr sugar
2 T honey
160 gr flour
1 t baking powder
1-2 T water
azuki bean paste or jam for filling

Mix the eggs,sugar and honey in a bowl,until fluffy.
Add the flour and baking powder ,mix well and refrigerate for 15 minutes.
Add 1/2 T water at a time to obtain a mixture thicker than pancake batter.
Coat a non stick pan with oil,using paper towels and add the batter. When starts to bubble turn.
Fill with azuki paste and stuck two pancakes together to form a sandwich.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “Dorayaki”

  1. I love this crispy texture outside. Your fish shape is amazing work. I had Oshiruko (red bean soup with mochi) today too, but I can eat red bean dessert everyday… 🙂 Thank you for trying the recipe and the kind mention. 🙂

    1. I’m pretty sure I mixed it longer than I should,supposed to be smoother but I’m sure I’ll make it again. Lots of inspirations on your blog!

    1. Alice,daca am reusit sa te enervez cu atata,maine nici nu mai gatesc ca numai asiatica aveam de gand:))) dar am bulit putin aluatul,mai fac in curand o incercare:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare