Cartofi copti frantuzesti

Ministrul Hranei Sanatoase este o carte parca scrisa pentru mine. De fapt,Jamie cred ca s-a nascut ca sa ne face viata mai usoara. O carte care ne demonstreaza din nou cat de accesibile sunt retetele lui Jamie si cat de mult ne putem usura munca la bucatarie.

Ingrediente:

800 gr de cartofi, taiati in felii subtiri
400 gr de ceapa,feliata
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei
850 ml de supa de pui
o mana de frunze de patrunjel
2 lingurite de unt
sare si piper negru proaspat macinat Kotanyi
condiment ptr cartofi Kotanyi,dupa gust

Mod de preparare:
Calim ceapa in uleiul infierbantat,apoi adaugam usturoiul si patrunjelul. Prajim la foc mic cam 10 minute,pana cand de inmoaie ceapa si isi schimba culoarea.
Punem sare ,piper si condimente pentru cartofi,dupa gust.
Incalzim supa de pui.
In tava pentru cuptor,punem un rand de cartofi,apoi unul de ceapa prajita si continuam tot asa,ultimul strat fiind de cartofi.
Turnam peste supa fierbinte si punem deasupra untul.
Acoperim cu un un capac sau cu folie de aluminiu.
Dam la cuptor 45 de minute acoperit cu capacul si inca 20-30 de minute fara,pana cand deasupra se formeaza o crusta.

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Cartofi copti frantuzesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *