Cum se marineaza carnea la Food Saver

Am acceptat provocarea FoodSaver de a milita impotriva risipei alimentare.

Cei dintre voi care ma cunosc macar putin, stiu ca sunt ecologista si risipa, mai ales cea alimentara, nu ma incanta deloc. Ma asigur ca si copiii mei sunt constienti si apreciaza ca se pot hrani corespunzator, in timp ce in alte colturi ale lumii unii copii nu au asigurata nici macar hrana de baza.

In fiecare an, pe 16 octombrie, este Ziua Mondiala a Alimentatiei si profit de ocazie pentru a va aduce la cunostinta cat de mare este risipa alimentara, dar si ce solutii avem pentru a face economie, a pastra alimentele proaspete un timp mai indelungat si astfel sa nu le mai aruncam.

Acesta este motivul pentru care m-am alaturat si eu campaniei initiate de FoodSaver Romania si Reteteculinare.ro

Un aparat de vidat imi doream de ceva timp, iar motivul principal era ca nu-mi placea cum se pastrau alimentele la congelator. Dupa o anumita perioada de timp prindeau un miros si isi pierdeau forma sau aroma pe care o aveau la inceput. De aceea am fost incantata cand am fost invitata sa particip la aceasta campanie.

Dupa ce aparatul de vidat a ajuns la mine, l-am scos din cutie si am inceput sa citesc instructiunile. Mi-a atras atentia tabelul de pe cutie, unde ne arata cat de mult se pot pastra alimentele vidate, o perioada mult mai indelungata decat cea prin conservarea traditionala.

077

Din carticica am mai aflat ca pot vida tot felul de alimente, fructe si legume crude sau coapte, orice fel de carne, cereale, cafea, nuci etc. Chiar si mancarea gatita se pastreaza proaspata de pana la 5 ori mai mult decat varianta clasica.

Aparatul de vidat FoodSaver este usor de intrebuintat si pe langa functia de vidare are si optiunea de a taia pungile, astfel incat sa folosim doar cat avem nevoie. Pe langa aceasta, mai are si functia de a sigila pungile, atunci cand vreti sa faceti doar acest lucru si nu sa le vidati neaparat.

food saver

Va voi arata cum am vidat carnea marinata. Atunci cand prind o oferta buna, cumpar o cantitate mai mare de carne, o feliez si o marinez dupa propriul gust. Fara un aparat de vidat, aroma se va diminua, din acest motiv imi place ca de acum inainte pot sa ma bucur de aromele favorite oricand vreau.

Mai intai taiem o bucata din rola, in functie de marimea bucatii de carne pe care vrem sa o congelam sau sa o pastram la frigider. Sigilam unul dintre capete, introducem carnea, apoi plasam capatul pungii in dispozitivul verde si apasam pe butonul de Start. Trebuie avut grija ca bucatile de carne sa nu contina marinada sau lichid.

082

Astfel vidate, bucatile de carne vor tine o perioada mai indelungata, iar noi ne putem bucura de aroma lor.

093

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.