Cum se incoltesc germenii

Cum se incoltesc germenii

5 min

simplu

1 portii

Cei care mananca sanatos sau raw cunosc si consuma seminte sau cereale incoltite. Se folosesc la salate, se adauga la mai toate felurile de mancare, dar si ca garnitura la supele si felurile de mancare asiatice.
Cum se incoltesc germenii este un articol care va invata cum sa incoltiti anumite seminte sau cereale si cele mai des folosite sunt: mustar, soia, grau, mei, linte, fasole, mazare. Germenii folositi in bucataria asiatica provin de la fasolea mung.
Trebuie sa stiti ca uneori boabele nu vor incolti, cauza este folosirea boabelor tratate, pastrarea la o temperatura prea ridicata sau nu au fost clatite destul de des.
Daca mai stiti si alte metode de cum se incoltesc germenii, sa ne spuneti si noua de ele.

Ingrediente Cum se incoltesc germenii

boabe de linte (sau orice fel de boabe vreti sa incoltiti)
apa

Cum se incoltesc germenii

Boabele se pun intr-un borcan si se lasa la inmuiat in apa rece 24 de ore.
Se scurg de apa si se clatesc. Se inchide borcanul cu tifon si se leaga cu banda elastica.
Prin tifon se lasa sa curga apa, se clatesc si se scurge apa. Borcanul se tine intr-un loc intunecat, la racoare.
Borcanul se poate culca, astfel semintele vor avea mai mult loc sa creasca.
Unele seminte vor incepe sa incolteasca a treia zi dupa ce le-ati pus in apa, la altele va dura mai mult.
Este important sa le clatiti cu apa rece si sa le scurgeti bine de apa.
Se pot consuma cand au atins lungimea dorita.

Sper ca va este folositor articolul despre cum se incoltesc germenii.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Cum se incoltesc germenii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *