Cum se face glazura regala

5 min

simplu

1 portii

Cea mai des intalnita glazura pentru ornarea fursecurilor este glazura regala sau royal icing, cum este cunoscuta in limba engleza.

Reteta de glazura regala ii va reusi si unui incepator in bucatarie, daca va tine cont de urmatoarele reguli:
-albusul si sucul de lamaie trebuie sa fie la temperatura camerei
-dupa ce se obtine glazura regala, aceasta nu se va pastra in frigider, deoarece se va inmuia. Totusi, fiind vorba de albusuri proaspete, este de preferat sa fie folosita dupa preparare
– vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura

Ingrediente Cum se face glazura regala

1 albus de ou, la temperatura camerei
200 gr zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie proaspat stors

Mod de preparare Cum se face glazura regala

Incepeti sa bateti albusul si cand face spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica.
Adaugati 170 g de zahar pudra, daca mai e nevoie adaugati si restul, depinde de ce consistenta aveti nevoie.
Se poate folosi deindata la decorarea fursecurilor, acestea se vor lasa peste noapte descoperite ca sa se usuce glazura.
Daca nu folositi toata glazura regala, acoperiti recipientul cu o folie alimentara. Nu puneti glazura la frigider, aceasta se va inmuia.

Folositi glazura regala la decorarea fursecurilor.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *