Cum se face compotul fara conservant

Cum se face compotul fara conservant

30 min

simplu

1 portii

E sezonul compoturilor, o metoda excelenta de a conserva fructele pentru iarna si cum toti vrem sa consumam fructele cat mai natural, am vrea sa stim cum se face compotul fara conservant.

Metoda este usoara si nu dureaza chiar atat de mult, depinde daca puneti fructele cu samburi sau fara. Metoda „cu” este clar mai rapida.

Cum se face compotul fara conservant este o metoda invata pe cand copiii mei erau mici si incercam sa pregatesc totul cat mai natural. De atunci, doar asa prepar compotul.

Cum se face compotul fara conservant

Fructele se spala si se curata de codite, frunze sau samburi.
Se aseaza fructele in borcane.
Se pune zahar. Pentru un borcan de 800 ml aveti nevoie de 2 linguri de zahar, daca fructele sunt mai acrisoare (visine), puteti pune 4 linguri.
Se acopera cu apa si se inchide bine capacul.
Se pun borcanele intr-o oala cu apa. Borcanele sa fie macar 3/4 in apa.
Se dau la fiert si se tin pe foc 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
Se stinge focul si se acopera borcanele cu o patura (optional), pana cand se racesc.
Se depoziteaza in camara.

Sper ca va e folositor articolul cum se face compotul fara conservant.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *