Cremsnit cu frisca

cremsnit-2Bcu-2Bfrisca

30 min

mediu

20 portii

Una dintre prajiturile pentru care mereu alergam pana la cofetarie era Cremsnit cu frisca, o prajitura pe care nu ma incumetam sa o fac eu. Acum ca am trecut de pasul asta, pot doar sa va spun ca este foarte usor de preparat.

Am cautat retete pe net si m-am oprit la cea a Mihaelei (Pasiunile Mihaelei), o reteta explicata frumos si usor de inteles.

Ingrediente Cremsnit cu Frisca

  • 400 g aluat de foietaj
  • 900 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 1 baton de vanilie Kotanyi
  • 100 g amidon
  • 50 g unt
  • 500 ml frisca indulcita
  • 1 intaritor de frisca Dr Oetker
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare reteta Cremsnit cu frisca

Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura.

Pregatim ingredientele pentru crema. Spargem ouale pe rand, unul cate unul intr-o farfurie separata, pentru a ne asigura ca nu avem oua stricate. Amidonul il cernem.
Intr-un bol, batem ouale cu zahar si amidon si o treime din lapte. Restul laptelui il punem la foc si punem in el bobitele de vanilie. Cand incepe sa fiarba, luam oala de pe foc, mai amestecam inca o data cu telul compozitia de ou si o turnam peste lapte, amestecand continuu. Punem oala inapoi pe foc si fierbem cam 10 minute la foc mic, amestecand foarte des si avand grija sa nu se lipeasca.

Cand e gata, luati deoparte, adaugati untul si amestecati bine.

Si am ajuns la jumatatea retetei de Cremsnit cu frisca. 
In tava in care ati copt foile, asezati o foaie si turnati deasupra crema fierbinte. Mie mi-au scapat cateva cocoloase, eram ocupata sa anunt ca fac cremsnit 🙂
 
In timp ce se raceste crema de vanilie, bateti frisca cu intaritorul. Daca o vreti mai dulce, puteti adauga zahar pudra.
 
Dupa ce s-a racit crema, intindeti frisca pe toata suprafata.

Acoperiti cu cealalta foaie si dati tava la frigider.

In mod normal, se lasa peste noapte la frigider. Daca nu aveti rabdare puteti incerca o felie de Cremsnit cu frisca si mai repede.  Inainte de a servi, pudrati cu zahar pudra.

Va provoc si pe voi sa incercati reteta de Cremsnit cu frisca!

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Cremsnit cu frisca”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *