Crema de unt reteta de baza pentru torturi si prajituri

crema de unt

O reteta de care aveti nevoie pentru deserturi, este cea de crema de unt pentru torturi si prajituri.
Ingredientele sunt pentru un kg de unt, puteti sa modificati reteta dupa cat aveti nevoie, regula este de 1 ou la 250 g de zahar si la 250 g de unt. Lapte mai puteti adauga putin, daca vi se pare ca nu este destul.
Pentru crema de cacao, mai adaugati 2 linguri de cacao.
Puteti adauga diferite arome, depinde la ce urmeaza sa o folositi.

Incercati si crema de unt cu cacao.

crema de unt cu cacao

O alta crema pe care trebuie sa o incercati este crema de unt cu dulce de leche pentru torturi si prajituri.

Crema de unt cu dulce de leche pentru torturi
Crema de unt cu dulce de leche pentru prajituri
.

Ingrediente Crema de unt

4 oua
1 kg de zahar
100 ml de lapte
1 kg de unt la temperatura camerei

Mod de preparare Crema de unt

Intr-o craticioara punem ouale, zaharul si laptele si incalzim. Amestecam continuu, pana se topeste zaharul.
Luam deoparte si amestecam continuu pana se raceste.
Dupa ce s-a racit, mixam cu untul, pana devine cremos.  Adaugati arome, daca e cazul.
Se foloseste la torturi si prajituri.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

10 Replies to “Crema de unt reteta de baza pentru torturi si prajituri

  1. O reteta minunata si demult uitata. Este foarte utila pentru torturi inspecial pentru cel acoperite cu martipat, acesta se lipeste mai bine de tort.

    1. Este o reteta de cofetarie si mi se pare mai logic sa se topeasca asa zaharul, decat sa se mixeze mult. Este cea mai cremoasa crema pe care am facut-o pana acum.

  2. Buna ziua,
    Ouale au timp sa se „coaca” ?…nu se sinte gustul de ou crud??
    Multumesc anticipat!!

    1. Pana se topeste zaharul, ouale au timp sa fie prelucrate termic. Mai ales ca se face la foc mic, altfel riscam sa ne alegem cu o omleta dulce 🙂

  3. Buna,am facut si eu azi crema dar, nu stiu de ce
    mi s-a zaharisit, oare unde am gresit, l-am facut pe aburi, acolo sa fie problema?

    1. Posibil, asa inca nu am incercat. Eu am lasat sa se topeasca zaharul, doar apoi am adaugat untul. Zaharul se topise sau s-a zaharisit dupa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.