Crema de unt

Crema de unt

30 min

mediu

4 portii

O reteta de care aveti nevoie pentru deserturi, este cea de crema de unt pentru torturi si prajituri.
Ingredientele sunt pentru un kg de unt, puteti sa modificati reteta dupa cat aveti nevoie, regula este de 1 ou la 250 g de zahar si la 250 g de unt. Lapte mai puteti adauga putin, daca vi se pare ca nu este destul.
Pentru crema de cacao, mai adaugati 2 linguri de cacao.
Puteti adauga diferite arome, depinde la ce urmeaza sa o folositi.

Ingrediente Crema de unt

4 oua
1 kg de zahar
100 ml de lapte
1 kg de unt la temperatura camerei

Mod de preparare Crema de unt

Intr-o craticioara punem ouale, zaharul si laptele si incalzim. Amestecam continuu, pana se topeste zaharul.
Luam deoparte si amestecam continuu pana se raceste.
Dupa ce s-a racit, mixam cu untul, pana devine cremos.  Adaugati arome, daca e cazul.
Se foloseste la torturi si prajituri.

Incercati si voi Crema de unt.

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Crema de unt”

  1. O reteta minunata si demult uitata. Este foarte utila pentru torturi inspecial pentru cel acoperite cu martipat, acesta se lipeste mai bine de tort.

    1. Este o reteta de cofetarie si mi se pare mai logic sa se topeasca asa zaharul, decat sa se mixeze mult. Este cea mai cremoasa crema pe care am facut-o pana acum.

  2. Buna ziua,
    Ouale au timp sa se „coaca” ?…nu se sinte gustul de ou crud??
    Multumesc anticipat!!

    1. Pana se topeste zaharul, ouale au timp sa fie prelucrate termic. Mai ales ca se face la foc mic, altfel riscam sa ne alegem cu o omleta dulce 🙂

  3. Buna,am facut si eu azi crema dar, nu stiu de ce
    mi s-a zaharisit, oare unde am gresit, l-am facut pe aburi, acolo sa fie problema?

    1. Posibil, asa inca nu am incercat. Eu am lasat sa se topeasca zaharul, doar apoi am adaugat untul. Zaharul se topise sau s-a zaharisit dupa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *