Crema de unt cu cacao – reteta de baza de cofetarie

crema de unt cu cacao

Reteta de crema de unt cu cacao este aceeasi cu cea de crema de unt pentru torturi si prajituri, doar ca mai adaugati cacao. Reteta spune doua linguri, daca va place o aroma mai intensa puteti adauga mai multa. Sa folositi o cacao de calitate buna.
Din nou, cantitatile sunt pentru un kg de unt, puteti reduce si sa faceti cat aveti nevoie. Din aceasta cantitate, am umplut doua torturi mari. Regula este de 1 ou la 250 g unt si 250 g zahar. Daca vi se pare prea putin lapte, mai puteti adauga.
Pentru o portie mai mica, iata si reteta.

Pentru aceasta reteta, puteti folosi un blat de tort clasic.

blat de tort.

De asemenea, se potriveste bine si la blatul umed de tort cu cacao.

Ingrediente Crema de unt cu cacao

4 oua
1 kg de zahar
100 ml de lapte
1 kg de unt la temperatura camerei
2 linguri de cacao

Mod de preparare Crema de unt cu cacao

Intr-o craticioara punem ouale, zaharul si laptele si incalzim. Amestecam continuu, pana se topeste zaharul.
Luam deoparte si amestecam continuu pana se raceste.
Dupa ce s-a racit, mixam cu untul si cacao cernuta, pana devine cremos. Adaugati arome, daca e cazul.
Se foloseste la torturi si prajituri.

Incercati si voi Crema de unt cu cacao.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.