Cozonac fara framantare

cozonac fara framantare

120 min

mediu

2 portii

Paine fara framantare am facut, de acolo era doar un pas sa fac si Cozonac fara framantare si cand am vazut pozele de pe bucataras.ro, am scos si eu lingura de lemn sa-i incerc.
Nu pot decat sa va recomand si voua cozonac fara framantare.
Cozonac fara framantare este o reteta pe care o puteti pregati de sarbatori, dar si cu cu alta ocazie.

Ingrediente Cozonac fara framantare

3 oua mici sau 2 oua mari
25 g drojdie proaspata
125 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
500-550 g faina
1/2 lingurita sare
coaja de lamaie
1 galbenus
2-3 linguri de lapte (pentru deasupra)

Cozonac fara framantare1

Mod de preparare reteta Cozonac fara framantare

Se lasa ingredientele la temperatura camerei.
Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.
Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga maia, ouale, untul topit, zaharul, restul de lapte, sarea si coaja rasa de lamaie.
Se amesteca cu lingura pana se obtine un aluat elastic.
Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa intr-un loc cald, ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul.
Se ia aluatul si se imparte in doua. Daca alegeti sa puneti umplutura, acum se poate face. Eu am pus doar cateva nuci, am fost interesata de textura acestui cozonac.
Daca folositi umplutura se ruleaza, daca il lasati simplu, puteti sa il impletiti in doua sau in trei. Se pun in tava si se lasa 15-20 minute, inainte de a il introduce la cuptor.
Se amesteca cele 2-3 linguri de lapte cu galbenusul si se ung cozonacii. Se dau tavile la cuptor, pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si scobitoarea iese curata.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Incercati si voi Cozonac fara framantare, puteti sa il faceti simplu sau cu diferite umpluturi.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Cozonac fara framantare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *