Cozonac fara framantare cu nuca

cozonac

120 min

mediu

2 portii

Te pregatesti de sarbatori, dar nu-ti place sa framanti cozonacii? Am o solutie foarte buna si se numeste cozonac fara framantare cu nuca! Simplu de preparat si gustos!
Cei care vor gusta cozonac fara framantare cu nuca nici nu vor stii ca a fost preparat cu un minim de efort si ca nu ati framantat la el o ora.
Daca nu aveti timp sau vreti sa va ocupati si de alte activitati incercati cozonac fara framantare cu nuca.

Ingrediente cozonac fara framantare cu nuca

3 oua mici sau 2 oua mari
25 g drojdie proaspata
125 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
500-550 g faina
1/2 lingurita sare
coaja de lamaie
1 galbenus
2-3 linguri de lapte (pentru deasupra)
Pentru umplutura
200 g nuca macinata
5 linguri cu zahar
75 ml lapte
1-2 linguri de cacao

Mod de preparare reteta Cozonac fara framantare

Se lasa ingredientele la temperatura camerei.
Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.
Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga maia, ouale, untul topit, zaharul, restul de lapte, sarea si coaja rasa de lamaie.
Se amesteca cu lingura pana se obtine un aluat elastic.
Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa intr-un loc cald, ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul.
Se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Se ia aluatul si se imparte in doua. Se ia o bucata, se ruleaza si se pune cu o lingura jumatate din amestecul cu nuca. Se ruleaza. La fel procedam si cu al doilea cozonac. Daca aveti o tava de cozonac mai mare, puteti pregati doar unul. Tavile mele fiind mai mici, am ales sa fac doi.
Se lasa 15-20 minute, inainte de a ii introduce la cuptor.
Se amesteca cele 2-3 linguri de lapte cu galbenusul si se ung cozonacii. Se dau tavile la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si scobitoarea iese curata.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Incearca si tu cozonac fara framantare cu nuca.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *