Cozonac evantai cu mere

cozonac evantai cu mere

180 min

mediu

1 portii

Dupa ce am incercat cozonacul feliat cu scortisoara, a trebuit sa il incerc si pe cel cu mere.

Acest fel de cozonac este cunoscut sub numele de Pull Apart Bread, adica painea care se rupe in bucatele, care se desprinde.

Ingrediente Cozonac evantai cu mere

375 g faina
25 g drojdie proaspata
50 g zahar
50 g unt
praf de sare
85 ml lapte
50 ml apa
2 oua mari
1 lingurita extract de vanilie
Pentru umplutura
125 g zahar
1 pachet Placinta cu mere Kotanyi (amestec condimente)
1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi sau de la o lamaie
1 lingura pesmet
3-4 mere

Mod de preparare reteta Cozonac evantai cu mere

Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios), adaugam sarea si mai framantam putin.
Lasam aluatul la loc ferit de curent cam o ora, ca sa creasca.
Spalam merele si le dam pe razatoare si le stoarcem daca au prea multa zeama. Le amestecam cu zahar, condimente, coaja de lamaie si pesmet. Daca sunt prea zemoase, mai puteti adauga pesmet.
Intindem aluatul in forma de dreptunghi si aplicam umplutura. Taiem aluatul in 3 fasii verticale. Le punem una peste alta si taiem de 6 ori. O sa avem 6 gramajoare. Le punem pe rand in tava de cozonac, partea taiata sa vina in sus. Mai lasam putin sa creasca aluatul.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca circa 30 de minute. Lasati putin sa se raceasca apoi rupeti feliile.

Incercati si voi Cozonac evantai cu mere

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *