Cornuri vanilate cu nuca

cornuri vanilate cu nuca

50 min

mediu

12 portii

Am mai primit o reteta de la o cititoare, de data aceasta Cati ne-a trimis niste Cornuri vanilate cu nuca, niste cornuri care imi amintesc de copilarie.
Reteta de cornuri vanilate cu nuca este foarte usor de preparat, se face cu Garant pentru aluaturi dospite de la Dr Oetker, iar daca va este teama sa lucrati cu drojdia, aluatul preparat astfel va asigura ca nu veti da gres.
Iti multumim Cati pentru reteta, te mai asteptam si pe viitor sa ne impartasesti din retetele tale.

Ingrediente Cornuri vanilate cu nuca

Pentru aluat:
300 g faina
25 g zahar
1/2 lingurita de sare
1 plic de Garant pentru aluaturi dospite Dr.Oetker
150 ml de apa
40 ml de ulei
1 ou
1 lingurita esenta de rom
Pentru umplutură:
200 g nuci macinate
1 albus de ou
3 linguri de lapte
2 plicuri de zahar vanilat Dr.Oetker
Pentru deasupra:
1 galbenus de ou

Mod de preparare reteta Cornuri vanilate cu nuca

Preincalzim cuptorul.
Se amesteca într-un vas faina, zaharul, sarea și Garant pentru aluaturi dospite. Se adauga apa, uleiul, oul și romul. Se amesteca bine cu o lingura sau o spatula pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste de peretii vasului. Se lasa deoparte 10 minute, acoperit cu un prosop de bucatarie.
Preparam umplutura. Se bate albusul tare, se adauga zaharul vanilat, apoi nuca macinata si laptele.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, pe care am presarat faina. Se taie foaie in fasii de marime egala de 10 cm, apoi din fasii se taie triunghiuri.
In fiecare fasie de triunghi se adauga o lingurita de umplutura si se ruleaza. Umplutura se pune in partea mai lata si se ruleaza spre partea subtire.
Ungem tava cu putin ulei si asezam cornurile in tava, apoi le ungem cu galbenusul batut. Lasam deoparte inca 10 minute si dam tava la cuptor. Sunt gata cam dupa 30 de minute sau cand incep sa se rumeneasca.

Incercati si voi Cornuri vanilate cu nuca.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *