Cornuri bicolore

Cornuri bicolore

150 min

mediu

12 portii

Probabil o cunoasteti deja pe Carmen Nemeth, cea care ne trimite retete care de care mai apetisante. Va amintiti de prajitura cu urda sau malai? De data aceasta, ea ne-a trimis o reteta de cornuri bicolore, pe care cu siguranta si voi veti vrea sa le incercati.
Cornuri bicolore se prepara la fel ca si restul cornurilor, dar difera prin faptul ca se folosesc doua culori de aluat si ele se alterneaza.

Cornuri bicolore

Ingrediente cornuri bicolore

1,5 kg de faina
50 gr drojdie
1 praf de copt
500 ml lapte
1 zahat vaniliat
2 linguri de zahar
2 oua
2 linguri de cacao
coaja de lamaie rasa
Pentru umplutura
Finetti
Pentru insiropat
300 ml apa
300 gr zahar
1 zahar vaniliat
esenta de rom

Mod de preparare reteta cornuri bicolore

Framant aluatul, il despart in doua, intr-o jumatate adaug cele 2 linguri de cacao. Las la dospit o ora.
Impart aluatul in trei, intind prima foaie alba sub forma rotunda, intind si o foaie cu cacao sub forma rotunda, le pun una peste alta, mai intind un pic si tai cu un un cutit pe mijloc, pe lung, pe lat, pe diagonale cat sa obtin triunghiuri de aluat. Pun Finetti pe partea mai lata si rulez spre partea subtire.
Asez in tava tapetata cu hartie de copt cu spatiu intre ele deoarece isi vor mari volumul la copt. Se coc in cuptorul preincalzit 45-50 minute.
Intre timp pregatim siropul,dar nu topim zaharul din el, scoatem cornurile din cuptor si le tavalim bine in zaharul inmuiat.
Daca la urmatoarele tavi se mai topeste zaharul, completam.
Sunt asa de bune ca cele din comert nu vor mai avea nici o sansa in fata celor preparate in casa !

Incercati si voi cornuri bicolore.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *