Coltunasi coreeni Mandu

60 min

mediu

4 portii

Una dintre cele mai migaloase retete pe care le-am facut este cea de coltunasi coreeni Mandu si in mod normal ar trebui sa fie foarte usor de executat,dar la noi inca nu se comercializeaza foitele de wonton.

Dar sa lasam la o parte lipsurile si sa va spun ce sunt acesti Coltunasi coreeni Mandu. Sunt niste galuste, care au pe dinafara aluat si o umplutura cu carne tocata si alte ingrediente specifice bucatariei coreene. Exista si varianta japoneza care se numeste gyoza si ca mult mai sigur sunt intalnite si in celelalte tari asiatice. Sunt foarte asemanatoare cu pierogi, desi gustul este cu totul altul.

Fiind o reteta pe care nu prea am vazut-o la noi si care e mai usor de vazut decat de explicat,va voi pune poze pas cu pas din timpul prepararii. De fapt, nu e chiar asa de greu, doar ca e de durata. M-au ajutat si minichefistele mele.

Incercati si coltunasi japonezi Gyoza.

Vedeti si reteta cum se face kimchi.

cum se face kimchi - reteta pas cu pas

Ingrediente Coltunasi coreeni Mandu

Ingrediente ptr foile de wonton:
250 gr faina
1/4 cana de apa rece
1 ou
faina sau amidon pentru suprafata de lucru
Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.
Ingrediente ptr umplutura:
250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
3-4 cepe verzi,taiate sau tocate
2 catei de usturoi
ghimbir proaspat ras,dupa gust
1 lingura de sos de soia coreean
1/2 lingurita de ulei de susan (Korea)

Mod de preparare reteta Coltunasi coreeni Mandu

Amestecam bine toate ingredientele.

 

Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.

 

Desprindem rotundul de aluat.

 

 

 Luam in palma cercul.

 

 

Luam cu varful degetelor aluat si il plasam in mijlocul rotundului de aluat.

 

 

Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.

 

Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.

 

Mandu se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.

 

 

Se serveste cu un sos din sos de soia , otet si ulei de susan.

 

 

Va invit si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

17 comentarii la “Coltunasi coreeni Mandu”

  1. Mitinita eu ii cunosc dupa numele de ravioli chinezesti, familia mea ii adora. Ti-au iesit frumosi, dar cu asa ajutoare e si normal!

  2. Cred ca Mandu-ul este asemanator cu Maultasche, ingrediedele sunt aprope la fel dar (cred ca folosind praz in loc de ceapa verde)sunt mai bune?

  3. Foaia este aceeasi cu cea de coltunasi … sau cel putin asa le zicea bunica mea din Buzau. Iar umplutura era la alegere … dulce, sarata, carne, branza, etc. Oricum ar fi … erau super bune!!! Iar cele dulci le fierbea si apoi le imbraca in pesmet prajit! yuuummiii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?