Clatite pufoase canadiene

De unde era sa stiu eu ca exista si varianta canadiana? Si de unde era sa stiu ca sunt atat de bune ca m-am indragostit iremediabil si au devenit clatitele mele favorite?
Sunt atat de pufoase ca ti se topesc in gura si de abia astept sa le refac.
Si am  venit repede sa le impart cu voi, sa le laud si sa vad daca voi le rezistati mai bine decat am facut-o eu:)
Iata si de unde m-am inspirat
Ingrediente:
100 gr de faina
1 lingura de praf de copt
225 ml lapte
3 albusuri
3 galbenusuri
Mod de preparere:
Intr-un bol,punem faina,praful de copt,apoi adaugam laptele si galbenusurile.
Amestecam .
Separat,batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu o miscare circulara,de sus in jos,astfel incat sa nu isi piarda volumul.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat,adaugam putin ulei si pentru fiecare clatita cam 4 linguri de compozitie.
Le prajim pe amandoua partile si le servim cu sirop de artar.

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “Clatite pufoase canadiene”

  1. Gata ! M-ai convins….sti ce urmeaza, nu ??? Sa le testez…
    Arata intr-un mare fel.
    Te tzuc si iti doresc o duminica placuta !

  2. Nu stiam ca exista si varianta canadiana , dar ma bucur ca am descoperit-o . Arata tare fain , micuta mea va fi incantata, e mare devoratoare de clatite.

    1. Nu,era vorba de compozitie. Cine stie pe unde eram cu gandul si am uitat sa specific:)),dar merg si rectific. Ma bucur ca o sa le incerci,nici nu zic sper sa-ti placa,sigur o sa fie si pe gustul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *