Clatite cu ciuperci si smantana

Clatite-2Bcu-2Bciuperci-2Bsi-2Bsmantana

45 min

mediu

4 portii

La cursul de bucatari reteta de clatite cu ciuperci si smantana mi-a facut cu ochiul, asa ca am copiat-o pe caiet si in acel weekend am si incercat-o.

Imi plac retetele din cartile pentru bucatari, sunt ca o stiinta, foarte exacte si asta chiar face diferenta. Atunci am invatat eu sa respect retetele. Evident, cele bine scrise si din surse sigure.

Pentru ca retetele pentru bucatari sunt pentru 10 portii, eu am injumatatit reteta, deci ce vedeti aici e pentru 5 portii.

Ingrediente Clatite cu ciuperci si smantana

250 g faina
2 oua
400 ml lapte
75 ml ulei
250 g ciuperci proaspete
100 g ceapa
50 g unt
25 g marar verde
100 g smantana
50 ml vin alb
10 g sare

Mod de preparare reteta Clatite cu ciuperci si smantana

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Intr-un bol se amesteca faina, laptele, uleiul si ouale. Din aceasta compozitie se fac 10 clatite.
Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a infierbant se inabusa ciupercile si ceapa. Se adauga  vin, marar si sare.  Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu smantana.
Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite si se ruleaza, intorcand capetele pe dinauntru, ca sa nu iasa umplutura. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor 5 minute.
Se servesc calde, cu smantana deasupra.
Incercati si voi Clatite cu ciuperci si smantana.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare