Clatite coreene Pajeon

30 min

simplu

1 portii

Cunoscatorii de mancare coreeana s-or fi intrebat de ce inca nu aparea reteta de clatite coreene Pajeon, fiind probabil una dintre cele mai cunoscute din bucataria acestei tari. Este o reteta foarte versatila si usor de preparat chiar si la noi.
Nu m-as fi gandit sa gasesc o astfel de reteta tocmai la David Lebovitz , pe el il asociez cu Parisul acum.
La clatite coreene Pajeon puteti adauga bucati de pui, creveti sau alte fructe de mare, kimchi sau ce va mai trece voua prin cap.

Ingrediente clatite coreene Pajeon

70 gr faina
125 ml apa rece
1/2 lingurita sare
1 ou,mare
2 cepe verzi
1 lingura de sos de soia
optional: kimchi, gochugaru (fulgi de ardei iute)

Mod de preparare reteta clatite coreene Pajeon

Se amesteca faina,apa si sarea.Se taie partea verde a cepelor verzi si se taie bucati.
Se adauga ceapa si restul ingredientelor.
Se infierbanta o tigaie,se adauga ulei si se toarna din compozitie cu un polonic.
Se prajesc pe amandoua partile si se pot servi cu un sos din sos de soia si cateva picaturi de ulei de susan.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

24 comentarii la “Clatite coreene Pajeon”

  1. Am o verisoara in Korea de sud,cand a fost la mine a facut ceva asemanator ,doar ca a pus si :dovlecel,fructe de mare,a fost foarte bun ,dar nu am avut sos de soia sau altceva ,cred ca voi repeta si eu reteta intr-o zi.

  2. Hmmm, pare foarte delicioasa, si usor de gatit chiar si pentru cineva care nu se pricepe atat de mult.Cam cat timp mi-ar lua? Bucatar de nivel mediu :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *