Ciuperci murate

Amatorii de ciuperci murate nu vor ezita sa incerce aceasta reteta si le vor savura de sarbatori sau in timpul iernii.

Ingrediente Ciuperci murate

2 kg ciuperci de padure (galbiori,hribi,ghebe)
1 pahar otet din vin alb
3 linguri sare neiodata
2 lingurite boabe de piper
1 lingurita boabe de ienihabar
3 foi de dafin
3 linguri ulei de masline
crengute de marar
1 lamaie

Mod de preparare reteta Ciuperci murate

Se fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia.
Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile.
Cand incepe sa clocoteasca otetul,adauga ciupercile scurse,le lasi inca 2-3 clocote si le lasi sa se raceasca.
Asezi ciupercile in borcanele sterilizate,acoperi cu zeama in care au fiert.
Deasupra adaugi putin ulei de masline si inchizi borcanele ermetic.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Ciuperci murate

  1. Ce imi plac si mie ciupercile murate!
    Nu am incercat insa pana acum sa le pun eu la murat pentru ca nu stiam cum.
    Multumesc pentru reteta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.