Ciulama cu ciuperci de padure

ciulama1
Ziua in care eu gatesc ceva traditional merita sa fie declarata o zi speciala si cum tema de astazi este ciulamaua,apoi merita sa aiba ziua ei 🙂 Ziua de astazi sa o treceti in calendar,26 octombrie – Ziua (Inter)nationala a Ciulamalei. Si nu orice fel de ciulama,musai sa fie cu ciuperci. Dar de ce inter(nationala)? Pai,nu doar noi o avem si cum eu am tras cu ochiul la rusi si la polonezi,am ales sa fac reteta asta fara faina. Si mai erau altele unde aparea vinul alb la ingrediente,si aia imi suna tare bine.
Recunosc ca asta e prima oara ca fac ciulama si desi poate vi se pare o reteta banala,eu cred ca merita atentie din partea noastra. Sa mai luam o mica pauza de la retete sofisticate si mai altfel (note to myself) si sa apreciem si lucrurile „marunte”. Pentru ca nu toti cititorii de bloguri se vor si inspira neaparat,se vor uita,dar tot ceva simplu vor gati. In aceasta vacanta am fost cam surprinsa sa aud atata lume zicand ca nu mai stiu ce sa gateasca. Poate am uitat noi sa ne uitam si la mancarurile simple? Oare suntem asa de plini de noi ca din tiramisu,mascarpone si altele nu ne mai scoti? No,ia sa facem bine si sa apreciem si ciulamaua…printre altele 🙂
Ca sa vedeti ca ziua de astazi chiar este dedicata acestui fel de mancare,mergeti sa va clatiti ochii si gusturile cu o ciulama de la fiecare blogger care a considerat ca ciulamaua noastra merita atentie speciala: Pasiune si culoareRetetele mele dragiBucataresele VeselePrajituri Torturi DeaRetete fel de fel Caietul cu reteteCuina BanateanaSaffron and DatesBucataria EleneiRetetele PanseluteiLili GospodiniBucataria lui RaduBoabe de cafeaTara bucatelorBucate aromate si Aphextwinz.
Traiasca ciulamaua!

Ingrediente Ciulama cu ciuperci de padure

250 gr de ciuperci de padure,fierte
o ceapa,mijlocie
3 – 4 linguri de smantana
1/4 lingurita de usturoi granulat Kotanyi
1/2 lingurita de marar uscat Kotanyi
sare si piper negru proaspat macinat
patrunjel proaspat

Mod de preparare reteta Ciulama cu ciuperci de padure

Ceapa se curata si se taie cubulete.
Ciupercile mai mari le taiem in bucati.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic.
Adaugam ciupercile,le calim cam cinci minute,apoi adaugam usturoiul granulat si mararul.
Amestecam,apoi punem smantana,pe care o amestecam in prealabil intr-un bol.
Lasam sa se incalzeasca si smantana,dar focul sa fie mic. Adaugam patrunjelul tocat si servim cu o mamaliguta.
Incercati si voi Ciulama cu ciuperci de padure

Comentează folosind contul de Facebook

26 comentarii la “Ciulama cu ciuperci de padure”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *