Ciorba de salata

ciorba de salata

30 min

simplu

8 portii

Cu mare drag va spunem ca avem o noua reteta de la Carmen Nemeth, care de data aceasta ne-a trimis o ciorba de salata. Spun cu mare drag, pentru ca retetele ei de langosi sau cuburi tavalite in nuca de cocos sunt printre preferatele celor care citesc blogul.

Ciorba de salata este o ciorba de sezon, foarte indragita de romani.

Ingrediente ciorba de salata

2 salate
150 g slanina afumata
2 l de lapte
5-6 oua
2-3 catei de usturoi
1 legatura de leurda
Optional: 1/2 legatura de marar

Mod de preparare reteta ciorba de salata

Pun la infierbantat 2 l de apa. Intre timp spal 2 salate in mai multe ape, o tai fasii de doua degete. Tai marunt 150 gr de slanina afumata si o pun la topit la foc mic. Oparesc salata in apa clocotita, o strecor si pastrez 1 litru din apa in care am oparit-o.
Calesc salata in untura de la slanina 20 de secunde si rastorn totul in apa de pe foc. Completez cu 2 litri de lapte fierbinte.
Prepar o omleta din 5-6 oua, o tai marunt si ii dau drumul in ciorba. Fierb la foc mic 30 de minute. Potrivesc de sare.
Zdrobesc 2-3 catei de usturoi sau/si o legatura de leurda, adaug in ciorba, mai fierb 5 minute si inchid focul. Toc marunt 1/2 legatura de marar si o adaug de asemenea in ciorba. Mararul este optional, ii da un plus de savoare,dar si fara el ciorba de salata va fi delicioasa.
Se serveste cu mamaliga cu branza. Deasemenea se poate acri cu o lingura de otet fiecare in farfurie cui ii place acru.
Se pot adauga si doua legaturi de urzici salatei, nu-i schimba textura si va fi la fel de buna.

Incercati si voi ciorba de salata.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *