Ciorba de miel

Ciorba de miel. Reteta pentru sarbatorile pascale. Retete pentru Pasti. Retete pentru masa de Paste. Retete cu carne de miel.

Ciorba de miel este unul dintre preparatele traditionale ale bucatariei romanesti, fiind un fel de mancare apreciat pentru gustul sau bogat si aromat. Aceasta ciorba este preparata in special in perioada sarbatorilor de Paste sau de Craciun, cand familia se aduna la masa pentru a sarbatori impreuna.

Ingredientele principale ale ciorbei de miel sunt carnea de miel, legumele proaspete, precum ceapa, morcov, cartof si usturoi, dar si condimentele aromate, cum ar fi cimbru, patrunjel si leustean. Un alt ingredient important este borsul sau zeama de varza acra, care confera ciorbei acel gust acidulat si proaspat.

Prepararea ciorbei de miel implica mai multe etape, incepand cu fierberea carnii de miel in apa cu ceapa si morcov, apoi adaugarea legumelor taiate cuburi si condimentele dorite. Ciorba se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt moi si carnea este frageda, iar la final se adauga verdeturile tocate fin.

Servita calda, ciorba de miel este o delicatesa apetisanta si reconfortanta, perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi.

Reteta este din Cartea de bucate a Sandei Marin. Am mai intalnit si alte retete, unde se adauga tarhon.

ciorba de miel

Ingrediente

2 l apa
1 l bors
1 kg miel (cap si coaste)
1 morcov
1 patrunjel
1 ardei rosu
1 telina mica
1 ceapa
verdeata
200 g fasole verde
sare
cateva linguri de smantana
3 linguri de orez
1 galbenus

Mod de preparare reteta Ciorba de miel

Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.
Se pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se pune capul de miel si coastele. Dupa ce da in clocot, se ia spuma si se adauga morcovul, ceapa, telina, ardeiul rosu si fasolea verde. Cand s-au fiert, se adauga borsul fiert separat. Se adauga orezul si se lasa sa fiarba.
Se amesteca smantana cu galbenusul, se adauga zeama si se amesteca, apoi se pune totul peste ciorba.
Se serveste cu ardei iuti.
Pofta buna!

recomand si aceste retete:

Drob de miel

Drob de miel

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.