Ciorba de fasole verde

ciorba de fasole verde

20 min

simplu

4 portii

Una dintre ciorbele noastre favorite este ciorba de fasole verde. Se prepara rapid si o puteti prepara cu fasole verde sau galbena, congelata, proaspata sau conserva.
Daca folositi fasole proaspata, timpul de preparare dureaza putin mai mult, doar cat fierbe fasolea.
Ciorba cu fasole verde este foarte indragita si de copii, de aceea o includem destul de des in meniul nostru.

Ingrediente Ciorba de fasole verde

1 litru de supa de pui sau de legume
1 ceapa mica
200 gr fasole verde sau galbena congelata
3 linguri zarzavat pentru iarna
1 lingura de leustean Kotanyi
4 linguri de smantana
suc de lamaie, dupa gust
sare si piper

Mod de preparare reteta Ciorba de fasole verde

Curatam ceapa si o taiem in cubulete. Daca folositi fasole verde congelata, o lasati ca atare, daca este proaspata o taiati in bucati de aproximativ 2 cm.
Calim ceapa in putin ulei,adaugam fasolea verde,zarzavatul si supa.
Lasam sa fiarba cam 10 minute.
Intr-un bol punem smantana si adaugam putina supa. Amestecam, apoi punem un polonic de supa si apoi turnam in ciorba. Mai lasam sa fiarba la foc mic 5 minute. Acrim cu suc de lamaie.
Adaugam leusteanul, sarea si piperul, dupa gust.

Incercati si voi Ciorba de fasole verde.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *