Ciorba cu perisoare de pui si tarhon

ciorba-cu perisoare de pui si tarhon

40 min

simplu

4 portii

Ciorba cu perisoare de pui si tarhon este una dintre ciorbele noastre preferate pe care o prepar in anotimpul rece. E un fel de comfort food pentru noi. Reteta de ciorba cu perisoare de pui si tarhon o puteti schimba dupa gustul vostru: puteti adauga si un ou la smantana, puteti folosi carne de porc si puteti adauga orez la perisoare. Cantitatea de carne de pui e aproximativa, zau ca nu mai stiu cat am pus.
Ciorba cu perisoare de pui si tarhon iese mult mai buna daca folositi supa de pui, pe care o puteti pregati in avans. De obicei iau o oala mare si fierb in ea la foc incet un pui sau tacam. Mai arunc in oala o ceapa si un morcov si daca am prea multa supa, congelez si o pastrez pentru alte dati.
Cand sunt in criza de timp, prepar ciorba cu perisoare de pui si tarhon cu legume pentru ciorba de la Kotanyi, alte dati folosesc radacinoase.

Ingrediente ciorba cu perisoare de pui si tarhon

300 g carne tocata de pui
1 ceapa
3 linguri de legume pentru ciorba Kotanyi
(sau morcov, telina si radacina de patrunjel)
2 cartofi
tarhon in otet
2 l de apa sau supa de pui
100 g smantana
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta ciorba cu perisoare de pui si tarhon

Se curata ceapa si se taie marunt. Se curata cartofii si se taie in cubulete.
Carnea tocata de pui se amesteca cu sare si piper. Nu e nevoie sa adaugati ou. Optional, puteti adauga putin orez.
Se formeaza perisoarele, dupa marimea dorita.
Se pune apa sau supa de pui la fiert. Se adauga ceapa, cartofii si legumele Kotanyi sau legumele taiate marunt.
Cand incepe sa fiarba apa se adauga perisoarele de pui.
Se tine pe foc 10-15 minute, la foc mediu.
Se ia un polonic de supa si amesteca cu smantana. Se pune in oala si se amesteca.
Se acreste cu otet de tarhon si se adauga bucati taiate de tarhon.
Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Ciorba cu perisoare de pui si tarhon e delicioasa!

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Ciorba cu perisoare de pui si tarhon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *