Ciocolata de casa

Am gasit reteta perfecta de ciocolata de casa  la Bucatarul Amator .

Si de cand am gasit-o, e singura pe care am facut-o. Este pur si simplu delicioasa, iar fetelor mele le place tare mult.
Nu stiu ce rol are otetul, dar fiind o reteta veche, de la bunica, cred ca nu degeaba e trecut la ingrediente. Am facut reteta si cu otet si fara si a iesit gustoasa.

Sa nu va fie teama, sa incercati aceasta reteta de ciocolata de casa pentru ca merita sa o faceti!

Ingrediente

250 gr zahar
125 gr unt
125 ml apa
400 gr lapte praf
5 linguri cacao
migdale,fistic,
1 lingura de otet

Mod de preparare reteta Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul,apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul.
Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste.
Se adauga laptele praf si cacaoa,care se pot da prin sita ca sa nu se formeze cocoloase. Eu n-am facut-o ca n-ar mai crede maruntelele ca am facut-o eu daca nu gasesc deloc cocoloase.
Se adauga si migdalele si fisticul,bineinteles ca se pot adauga si alte feluri de nuci si stafide.
Se pune intr-o tava si se lasa peste noapte sa se intareasca. De fapt se intareste repede,dar cred ca e deja o traditie sa o facem pentru a doua zi.

One Reply to “Ciocolata de casa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.