Chutney de mere cu chili si ghimbir – Apple chutney with ginger and chili pepper

For English version scroll down

Primul chutney facut de mine si am descoperit ca e super bun in combinatie cu branza,am incercat deocamdata cu telemeaua de oaie de la Hochland. Chutney-urile sunt de obicei mai dulci,dar eu am adaptat reteta pe gustul meu,ceea ce inseamna ca o puteti si faceti si voi.

Ingrediente:
1 kg de mere de casa
100 gr de zahar
2-5 cm de ghimbir (mie imi place mai iute,puneti mai putin daca incercati ptr prima oara)
fulgi de ardei iuti
ghimbir pudra Kotanyi

Se spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc.
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic.
Se fierbe cam 20-30 de minute si daca merele nu sunt destul de zemoase se mai adauga apa.
Dupa ce s-au inmuiat merele se adauga si ghimbirul pudra ,se ia de pe foc si se pune chutney-ul in borcane sterilizate si se da la dunst 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.
Se serveste cu branzeturi.

Apple Chutney with ginger and chili pepper

Here comes my first chutney and I’m already wondering how did I live without this until now. It was a great addition to the goat’s cheese and this is a must in my pantry.

Ingredients:
1 kg apples ,grated
2-5 cm ginger (depending on your taste)
100 gr sugar (don’t like my food too sweet)
red chili pepper flakes
ground ginger

Place all ingredients ,except ground ginger, in a saucepan and simmer on low.
Water can be added if apples are not juicy enough.
Boil for 20-30 minutes or until apples are soft. Before removing add grounded ginger,to taste.
Water can for 15 minutes from the moment the water starts to boil.
Serve with cheese.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “Chutney de mere cu chili si ghimbir – Apple chutney with ginger and chili pepper”

  1. Eu nu am facut niciodata chutney, dar suna bine varianta ta: imi place ghimbirul si cred ca merele sunt de ajuns de dulci si pentru mine 🙂

  2. Desi am tot auzit si citit despre chutney nu am avut curaj sa incerc sa fac . Mi se pare insa foarte simplu cum il faci tu si cred ca o sa ma incumet sa il prepar pentru ca sunt curioasa ce gust are. Ca sa nu mai zic ca imi place ghimbirul 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare