Chisalita

Anul trecut am dat peste o reteta tare interesanta la Sidy si bineinteles ca am pus-o in aplicare. Se serveste cu friptura de porc in Ardeal,dar am inteles ca in alte zone ale tarii se pune si pe paine.

Ingrediente:
1 kg de prune

Mod de preparare:
Se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se adauga putina apa. Se tina pe foc cam o ora, o ora si jumatate sau pana s-a ingrosat pasta.
Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se pune pasta obtinuta in borcane sterilizate si fierbinti si se da la dunst, 10-15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca.

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Chisalita”

    1. Este procesul prin care fierbem borcanele dupa ce le-am umplut. Chiar daca sunt sterilizate, eu aleg sa le fierb cam 15 minute si ma asigur ca tin. Nu folosesc conservanti si astfel conservele tin fara probleme, daca borcanele se inchid bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *