Chifle pufoase cu lapte

Chifle pufoase cu lapte

90 min

mediu

8 portii

Copiii mei le-au declarat cele mai pufoase chifle pe care le-au gustat vreodata si eu nu pot sa-i contrazic.
Cum am vazut chiflele pentru hamburgeri mi-am si pregatit ingredientele.
Reteta de chifle pufoase cu lapte nu este greu deloc de preparat, mai ales daca iti place sa framanti si sa pregatesti retete cu aluat.
Moi, pufoase si cu o crusta crocanta, nu poti decat sa indragesti chifle pufoase cu lapte si ca aceasta reteta sa devina una de baza.

Ingrediente chifle pufoase cu lapte

600 g de faina
300 ml lapte caldut
50 g zahar
25 g drojdie proaspata
50 g unt
1 ou
1 lingurita sare
seminte pentru deasupra

Mod de preparare reteta chifle pufoase cu lapte

Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul, adaugam sarea si mai framantam putin pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in 8 si se formeaza bilute. Daca vreti puteti sa le faceti mai mici si sa faceti mai multe.
Se aseaza chiflele in tava si se mai lasa la dospit 30 de minute.
Se ung cu apa si se presara seminte.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc cam 30 de minute sau pana cand s-au rumenit.
Se lasa sa se raceasca.

Incercati si voi chifle pufoase cu lapte!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *