Chicken Paprikas – Paprikas de Pui ca la mine acasa!

For English version scroll down

La noi in zona este un fel de mancare foarte des intalnit si difera de la bucatar la bucatar. Asta e versiunea mea,fara faina,ca nu-mi place gustul pe care il lasa,prefer cu sos mai putin,dar mai gustos. De obicei nu pun cartofi,dar cateodata mai scap unul in paprikas.

Ingrediente:
1 pui,curatat si taiat
2 cepe,taiate felii
2 catei de usturoi,taiati
2 linguri paprika (boia de ardei dulce)
1 lingura pasta de tomate
sare
piper
2 cani de apa
Optional: un cartof,un morcov,boia de ardei iute,smantana ptr servit
Se prajeste puiul taiat bucati in ulei ,pana e rumenit.
Se scoate din tigaie/oala si se adauga ceapa.
Cand s-a rumenit se adauga si usturoiul,iar dupa un minut paprika si paste de tomate.
Se adauga puiul rumenit.Nu arunca lichidul care a curs din el,ci adauga-l in oala.
Se toarna apa si se lasa la foc mic cam o ora sau pana puiul e facut.
Se serveste cu sau fara smantana.Noua ne place cu paste .
Pofta buna!
I’m posting this for Imi,a friend  far from home who I’m sure he’s missing this a lot. The taste of home. I never use flour to coat the chicken or to thicken the sauce.My cooking motto is quality not quantity. Enjoy! Jo etvagyat Imi!

Ingredients:
1 chicken,washed and cut in pieces
2 large onions
2 garlic cloves
2 T hungarian paprika
1 cup chicken broth (add more if you want a thinner paprikas,but you might get gulyas)
Salt,pepper
Sour cream(optional) to serve
Fry the pieces of chicken until brown.
Remove chicken and set aside.
Fry the onions until golden brown and soft.
Add the garlic and fry for another minute.
Add the paprika.
Add the chicken with the juices from it.
Add the water and boil about one hour.(not so sure about the time since I mostly use a pressure cooker)
At the end season with salt and pepper.
Enjoy
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Chicken Paprikas – Paprikas de Pui ca la mine acasa!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare