Cheesecake cu ciocolata

cheesecake cu ciocolata

75 min

simplu

8 portii

Daca aveti nevoie de un desert necomplicat, faceti cheesecake. Daca aveti nevoie de un desert spectaculos si necomplicat, atunci faceti cheesecake cu ciocolata.
De curand am facut si New York Cheesecake si ne-a placut atat de mult ca a trebuit sa incercam si o alta aroma si asa am preparat cheesecake cu ciocolata.
Cheesecake cu ciocolata este un cheesecake cu coacere.
Metoda de preparare este una foarte simpla, iar daca incercati reteta de cheesecake cu ciocolata, folositi o ciocolata de calitate.

cheesecake cu ciocolata4

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata

Pentru crusta
250 g biscuiti digestivi
100 g unt
Pentru umplutura
1 kg branza Pilos
200 g smantana
175 g zahar
50 g cacao
3 oua
100 g ciocolata sau 100 g Finetti
zmeura, pentru ornat

cheesecake cu ciocolata5

Mod de preparare reteta Cheesecake cu ciocolata

Preincalzim cuptorul.
Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul formei de copt, apasam bine si dam la cuptor cam 10 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca.
Preparam umplutura. Topim ciocolata pe bain marie, iar daca folosim Finetti o incalzim putin la microunde.
Amestecam intr-un bol branza, ouale, smantana si zaharul. Adaugam cacaoa cernuta si ciocolata topita sau Finetti. Amestecam bine si turnam compozitia peste crusta.
Dam tava la cuptor cam o ora sau pana cand mijlocul nu mai joaca.
Se lasa sa se raceasca si se serveste rece. Se orneaza cu zmeura.

Incercati si voi Cheesecake cu ciocolata.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Cheesecake cu ciocolata”

  1. Cheesecake cu ciocolata este cel mai bun tort. Spun pentru ca lam si facut. Tot de aici am luat si reteta. Este extraordinar.

    1. Ce ma bucur cand aud ca retetele noastre sunt incercate 🙂 Si mie imi place mult cheesecake-ul cu ciocolata 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *