Chai Masala

chai masala1

15 min

simplu

1 portii

Acum ceva timp am vazut o poza cu Chai Masala si asa pofta mi s-a facut ca m-am si dus la Chef Darshan sa vad reteta. Foarte simpla, de altfel.

Reteta de chai Masala este reteta de baza, la care se foloseste cardamon, scortisoara si ghimbir. Acestea sunt aromele de baza, daca vreti mai puteti adauga si altele, cum ar fi: nucsoara, anason stelat sau cardamon negru. Adaugati dupa gust. Se indulceste cu zahar brun sau miere.
Folositi un ceai negru de calitate pentru un chai masala delicios. Eu am preferat sa nu fierb mierea cu laptele, daca folositi zahar brun puteti sa o faceti.

chai masala

Ingrediente Chai Masala

3 parti lapte
1 parte apa
cardamon, scortisoara, ghimbir Kotanyi
ceai negru
miere

Mod de preparare reteta chai Masala

Punem la fiert laptele cu apa, cardamonul, scortisoara si ghimbirul si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute. Adaugam ceaiul negru si mai lasam 5 minute, tot la foc mic. Am folosit un plic de ceai la o portie.
Se strecoara si se indulceste dupa gust.
Se serveste fierbinte.

Incercati si voi Chai Masala.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *