Castraveti murati in otet

castraveti-murati-in-otet

60 min

simplu

1 portii

Reteta de castraveti murati in otet este una pe care am descoperit-o acum 2-3 ani si am adaptat-o gusturilor noastre. Se poate adauga mai mult zahar daca va plac mai dulci sau chiar si mai mult otet daca va plac mai acrisori.

Regula de baza la castraveti murati in otet este sa adaugati 2 linguri de zahar, 1 lingurita de sare si otet pana la dunga de jos a borcanului.

Nu lasati camara fara cateva borcane de castraveti murati in otet.

Ingrediente castraveti murati in otet

castraveti
morcovi
frunze de dafin Kotanyi
boabe de piper Kotanyi
boabe de mustar
usturoi
sare pentru muraturi
otet
zahar

Mod de preparare reteta castraveti murati in otet

Castravetii se spala si se curata de impuritati.

104

Se pun castravetii, rondele de morcovi si 1-2 catei de usturoi in borcane.

108

In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare.

106

Se pune otet pana la pana la prima dunga a borcanului (vedeti in poza dunga rosie). Daca va plac mai acri, puteti adauga mai mult otet.

109

Se umple borcanul cu apa si se pune capacul.
Se pun borcanele la fiert intr-o oala mare cu apa. Eu prefer sa le fierb intr-o oala de fonta. Aveti grija sa nu se atinga borcanele.

113

Se fierb borcanele cam 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in camara.

136

Incearca si tu castraveti murati in otet.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *