Pentru cei ce iubesc bucataria indiana, cartofii cu schinduf trebuie trecuti pe lista cu mancaruri de incercat. Schinduf sau fenugreek, cum sunt cunoscuti in engleza, au o aroma puternica si amaruie.
Cartofi indieni cu schinduf sau Aloo Methi este o mancare vegetariana.
Ingrediente Cartofi indieni cu schinduf
3 cartofi de marime mijlocie
2 lingurite de seminte de schinduf
3 catei de usturoi, pisati
1/2 lingurita de ghimbir prospat, ras
1/2 lingurita de curcuma
1 lingura de ulei
ardei iute macinat, dupa gust
sare, dupa gust
cateva fire de coriandru proaspat
Mod de preparare reteta Cartofi indieni cu schinduf
Cartofii de spala si se fierb. Se curata de coaja si se taie in cuburi egale.
Intr-o tigaie, infierbantam uleiul si adaugam semintele de schinduf zdrobite, ghimbirul, si curcuma. Amestecam putin si adaugam usturoiul. Il amestecam si nu il lasam sa-si schimbe culoarea.
Adaugam cartofii si amestecam. Puteti adauga si putin apa.
Lasam cam 5 minute, apoi condimentam dupa gust cu ardei iute si sare. Asezam pe farfurie si decoram cu frunze de coriandru.
Incercati si voi cartofi indieni cu schinduf.