Cartofi cu ceapa verde si parmezan reteta crocanta si plina de gust
Cartofi cu ceapa verde si parmezan. Cartofi prajiti cu parmezan. Cartofi prajiti cu ceapa verde. Cartofi cu sos de soia si parmezan. Reteta cartofi cu parmezan. Retete cu cartofi rapizi. Cartofi prajiti reteta simpla. Cartofi gustare rapida. Garnitura cu cartofi prajiti. Cartofi crocanti la tigaie. Cartofi cu branza rasa. Cartofi cu topping parmezan. Cum se fac cartofii cu ceapa verde si parmezan. Cartofi prajiti cu sos de soia si parmezan. Reteta rapida de cartofi cu parmezan si ceapa verde. Cartofi prajiti aurii cu parmezan ras. Retete simple cu cartofi si ceapa verde
Cartofii prajiti sunt un preparat clasic, iubit de toata lumea. In aceasta varianta, cartofii devin mai speciali datorita combinatiei de sos de soia, ceapa verde si parmezan ras. Reteta este simpla, rapida si potrivita atat pentru o gustare intre prieteni, cat si ca garnitura langa carne sau peste.
Reteta aceasta reprezinta o varianta moderna si savuroasa a clasicilor cartofi prajiti. Este simpla, se prepara rapid si ofera un gust deosebit datorita combinatiei de ingrediente. Sosul de soia aduce o nota usor exotica, ceapa verde adauga prospetime, iar parmezanul completeaza cu o aroma bogata. Un preparat care va cuceri pe oricine la prima degustare.
Sfaturi utile pentru reusita retetei
Pentru o varianta mai usoara, cartofii se pot coace la cuptor, stropiti cu putin ulei, apoi se adauga sosul de soia, ceapa verde si parmezanul.
Daca se doreste un gust mai intens, se adauga usturoi pisat sau fulgi de chili in sosul de soia.
Se folosesc cartofi fermi, care isi pastreaza bine forma la prajire.
Reteta se poate adapta adaugand si alte branzeturi, cum ar fi cascaval afumat sau cheddar.
Ingrediente cartofi cu ceapa verde si parmezan
1 kg cartofi
4 linguri ulei pentru prajit
2 linguri sos de soia
2 fire ceapa verde
3-4 linguri parmezan ras
sare si piper dupa gust
Mod de preparare reteta cartofi cu ceapa verde si parmezan
Se pregatesc ingredientele.
Cartofii se curata, se spala si se taie in bastonase sau felii mai groase, dupa preferinta. Se sterg bine cu un servet pentru a elimina excesul de apa, astfel incat sa se prajeasca uniform.
Intr-o tigaie adanca sau intr-o friteuza, se adauga uleiul si se lasa sa se incinga. Cartofii se pun in uleiul fierbinte si se prajesc pana devin aurii si crocanti. Se scot apoi pe un servet de hartie, pentru a se elimina surplusul de grasime.
Cartofii prajiti se transfera intr-un bol incapator. Peste ei se adauga sosul de soia si se amesteca usor, astfel incat fiecare bucata sa fie acoperita de aroma sarata si usor dulceaga a sosului.
Ceapa verde se spala si se taie rondele subtiri. Peste cartofi se presara ceapa verde tocata, apoi se adauga parmezanul ras, care va completa preparatul cu un gust usor sarat si o textura cremoasa.
Cartofii se servesc imediat, cat sunt calzi, pentru a pastra textura crocanta la exterior si moale la interior. Pot fi consumati ca gustare simpla sau ca garnitura langa friptura, peste sau chiar alaturi de o salata proaspata.
RECOMAND SI ACESTE RETETE CU CARTOFI:
Cartofi striviti cu rozmarin si usturoi






