Carne tocata in stil korean

Ma tin de cuvant si saptamana asta o transformam in saptamana coreeana,sper doar sa am spor la scris.
Astazi va invit la o mancare rapida,nu glumesc cand spun ca dureaza o jumatare de ora ,cap-coada. Veti mai intalni retete de acest gen,ingredientele folosite sunt baza retetelor coreene.

Ingrediente:
250 gr carne tocata amestec
1 ceapa
1-2 fire de ceapa verde
2 linguri sos de soia
1 lingurita ulei de susan
1-2 catei de usturoi
putin ghimbir proaspat ras
1 lingurita miere (optional)
1 lingurita gochujang (cel putin sau dupa gust)
1 lingurita gochugaru

Mod de preparare:
Ceapa se taie in jumatate si se feliaza subtire. Taiem si ceapa verde in rondele si le adaugam intr-un bol,peste care punem carnea tocata,sosul de soia,usturoiul tocat,ghimbirul,mierea si uleiul de susan. Se lucreaza compozitia si se lasa deoparte. Eu am lasat-o doar cat am pregatit orezul,dar se poate si mai indelungat.
Se infierbanta o tigaie,adaugam putin ulei,apoi punem compozitia si amestecam din cand in cand. Daca nu este tocata foarte marunt,mai puteti adauga apa.
Cand este gata,adaugam gochujang si gochugaru si amestecam bine. Data viitoare,as mai presara niste ceapa verde tocata inainte de a servi.
Se serveste cu orez alb simplu.

Comentează folosind contul de Facebook

7 comentarii la “Carne tocata in stil korean”

  1. Arata intr-un mare fel, si cred ca este si delicioasa….
    Trebuie degustata !
    Te tzuc si iti doresc o duminica linistita asa cum o vrei tu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *