Budinca de tapioca cu matcha

budinca de tapioca cu matcha

20 min

simplu

4 portii

De matcha probabil ca ati auzit deja. Este folosit in bucataria japoneza si este o pudra care se prepara din ceaiul verde. Are o aroma inconfundabila, iar daca sunteti la primul contact va recomand sa adaugati cate putin. Mie imi place sa-i simt gustul, asa ca de obicei adaug mai mult.
Budinca de tapioca cu matcha este o reteta foarte simpla, cu doua ingrediente relativ noi, dar care mie imi sunt foarte dragi. Perlele de tapioca le-am intalnit pentru prima oara in Thailanda si de atunci le prepar de cate ori am ocazia. Au o textura foarte interesanta dupa ce s-au fiert.
Nu ezitati sa incercati si voi ceva nou, o budinca de tapioca cu matcha.

budinca de tapioca cu matcha

Ingrediente budinca de tapioca cu matcha

600 ml lapte
75 g perle de tapioca
100 g de zahar
2 lingurite de matcha

Mod de preparare reteta budinca de tapioca cu matcha

Se pune laptele la fiert, cu tapioca si zaharul.
Se fierbe la foc mic, amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati.
Se tine pe foc cam 15 minute sau pana cand perlele de tapioca s-au inmuiat si sunt translucide.
Se ia de pe foc si se adauga matcha. Se amesteca.
Se pune in boluri si se lasa sa se raceasca inainte de a servi.

Sa aveti pofta la budinca de tapioca cu matcha.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *