Budinca de dovlecei

budinca de dovlecei

80 min

simplu

4 portii

Cand am vazut pe fb reteta asta am si coborat la magazin dupa dovlecei.
Reteta de budinca de dovlecei se prepara usor si se poate servi fie calda, fie rece. Cascavalul se poate inlocui si cu alte feluri de branza.
Budinca de dovlecei face parte din proiectul Traditie si gastronomie romaneasca si a fost preparata cu oua de prepelita de la Ferma de prepelite.

Ingrediente budinca de dovlecei

3 dovlecei
24 oua de prepelita
70 g faina
1 praf de copt
100 ml lapte
20 g unt
200 g cascaval ras
usturoi cu piper Kotanyi
sare, dupa gust
50 g pesmet
1 lingura de ulei

Mod de preparare reteta budinca de dovlecei

Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se aseaza feliile de dovlecei.
Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de copt si usturoiul cu piper. Se toarna compozitia peste feliile de dovlecei.
Deasupra se presara cascavalul ras.
Se da tava la cuptor, cam o ora la foc mediu.
Se serveste calda sau rece.

Incercati si voi budinca de dovlecei.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *