Budinca de cartofi cu branza

Budinca de cartofi cu branza

Carte de retete gateste din Carte de Bucate a Silviei Jurcovan si reteta incercata este cea de budinca de cartofi cu branza, o reteta usor de preparat si care va fi pe placul familiei.
Este o mancare care poate fi pusa pe masa in timpul saptamanii, dar si pe masa de sfarsit de saptamana.
Branza folosita poate fi branza de vaci, telemea sarata sau desarata, cas, cascaval, etc. Smantana poate fi inlocuita cu lapte.

Ingrediente 

1/2 kg cartofi curatati de coaja
4 oua
250 ml smantana
250 g cas
50 g unt
sare dupa gust

Mod de preparare reteta Budinca de cartofi cu branza

Se taie cartofii in jumatati si se fierb in apa clocotita cu putina sare. Se fierb doar pe jumatate si se scot cand inca sunt tari. Se scurg de apa, se lasa sa se raceasca putin (sau se clatesc cu apa rece) si se feliaza.
Se bat ouale, se adauga smantana, casul, untul si se sareaza dupa gust.
Feliile de cartofi se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se toarna deasupra amestecul de oua cu branza si se misca tava incat compozitia sa se aseze uniform.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace pana cand compozitia nu mai joaca.
Se serveste fierbinte, taiata in felii.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.