Bucte cu gem

90 min

mediu

12 portii

Imi place sa rasfoiesc caiete si carti cu retete si de cate ori prind vreunul in mana, imi si pregatesc foaia si pixul sa notez retete noi. Uite asa m-am ales cu noua reteta de bucte cu gem, o reteta din caietul unei bucatarese, o reteta ungureasca pe care am incercat-o cu cateva ocazii si de fiecare data am avut niste bucte cu gem foarte delicioase.
Va recomand sa folositi un gem de o consistenta mai tare, cum ar fi cel de gutui sau marmelada.

Ingrediente Bucte cu gem

450 g faina
50 g untura
2 linguri de zahar
20 g drojdie
2 galbenusuri
200 ml lapte caldut
1/4 lingurita sare
un borcan de gem de gutui

Mod de preparare reteta Bucte cu gem

Preparam maia din 100 ml lapte, o lingura de zahar si drojdia lichefiata. Lasam deoparte 5 minute.
Punem faina intr-un bol adanc, adaugam maiaua, restul de lapte si zahar, galbenusurile, untura si framantam un aluat omogen. Adaugam si sarea si continuam sa framantam. Vom obtine un aluat elastic, ce nu se va lipi de maini.
Lasam aluatul intr-un loc ferit de curent, pana se dubleaza ca marime. Obisnuiesc sa acopar bolul cu un prosop umed si il las la dospit in cuptorul cu microunde.
Dupa ce s-a dublat ca marime, intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru pe care am presarat faina. Grosimea sa fie cam de o jumatate de cm. Taiem aluatul in 12 dreptunghiuri de marime egala si vom pune gem in fiecare dintre ele. Impaturim capetele, apoi rulam si punem fiecare bucta in tava, cu partea impaturita in jos. Lasam spatiu intre ele, deoarece vor mai creste in cuptor.
Lasam tava deoparte cam 10 minute, ca sa mai creasca buctele. Preincalzim cuptorul.
Inainte de a le pune la cuptor, le putem unge cu un galbenus de ou.
Dam tava la cuptor si le coacem pana sunt rumene.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Incercati si voi Bucte cu gem.

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Bucte cu gem”

  1. Bun gasit! foarte practica reteta ta! As vrea sa te rog sa imi spui cu ce alte umpluturi s-ar mai preta aceasta coca.
    Multumesc si te urmaresc cu interes! Numai bine!

    1. Ma bucur ca iti sunt de ajutor si ca ma urmaresti si iti multumesc. Eu as folosi orice umplutura dulce, cred ca ar merge si nuca sau mac cu zahar, nuca de cocos cu ciocolata, crema de ciocolata, doar sa nu fie in stare lichida sau sa fie bine inchise buctele. Cu siguranta le voi incerca si cu ciocolata si revin cu impresii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *