Briose Chelsea

90 min

mediu

12 portii

Din cartea „Retete delicioase pentru prepararea painii” si unde apar sub denumirea de Chelsea Buns

Ingrediente Briose Chelsea

225 ml lapte caldut
1 ou
500 gr faina
1/2 lingurita sare
6 linguri zahar pudra
50 gr unt moale
un cub mic de drojdie (25 gr)
Ptr umplutura:
25 gr unt topit
100 gr stafide
1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi
2 linguri de zahar brun

Mod de preparare reteta Briose Chelsea

Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.
Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.
Dupa ce s-a dublat ca volum,il intinem intr-un patrat de aproximativ 30 cm. Ungem aluatul cu untul topit pentru umplutura,adaugam stafidele,zaharul brun si coaja de lamaie.
Rulam aluatul,lipim marginile si taiem in 12-16 felii,pe care le asezam pe tava cu partea taiata in sus.
Acoperim tava si o punem la loc cald,ferit de curent pana isi dubleaza volumul. Dam drumul la cuptor.
Le coacem cam 20 de minute sau pana sunt aurii.
Incercati si voi Briose Chelsea

Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “Briose Chelsea”

  1. Zau ca arata tare bine si e…..tare apetisanta .
    Oare ti-o mai fi ramas ceva , si pentru mine ?
    Precis ca ai avut si ajutoare destoinice, ca de obicei…..
    Te tzuc cu mult drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *