Bok choy cu vitel
Asia,  China,  Vita

Bok choy cu vitel reteta asiatica rapida

Bok choy cu vitel. Reteta bok choy. Mancare asiatica. Reteta chinezeasca. Vita cu legume. Retete rapide. Retete sanatoase. Legume asiatice. Reteta wok. Sos de stridii.

Daca iti plac aromele asiatice si preparatele rapide, atunci aceasta reteta de bok choy cu vitel este exact ce cauti. Carnea frageda de vitel se combina perfect cu textura crocanta a legumei bok choy si cu aroma bogata a sosului de stridii. In plus, se prepara in doar 20 de minute!

Bok choy cu vitel


Ce este bok choy?

Bok choy, cunoscut si ca pak choi sau varza chinezeasca, este o leguma cu frunze verzi si tulpina alba, folosita frecvent in bucataria asiatica. Are un gust delicat, usor dulceag, si o textura care ramane crocanta chiar si dupa gatire.

Beneficii nutritionale:

  • Sarac in calorii, dar bogat in fibre

  • Contine vitaminele A, C si K

  • Este o sursa buna de calciu si fier

  • Ajuta la sustinerea sistemului imunitar

Aceasta leguma este ideala pentru wok, supe, salate sau garnituri asiatice.

Sfaturi utile

  • Pentru o varianta picanta, se adauga fulgi de chili sau ardei iute proaspat.

  • Daca nu gasesti bok choy, il poti inlocui cu varza chinezeasca sau baby spanac.

  • Pentru un gust mai intens, se adauga cateva picaturi de sos de peste sau o lingura de miere.


Beneficii si gust autentic

Aceasta reteta combina gustul bogat al carnii de vitel cu prospetimea si textura crocanta a bok choy-ului. Este o masa echilibrata, bogata in proteine si vitamine, perfecta pentru cei care vor o mancare asiatica rapida si sanatoasa.


Ingrediente pentru bok choy cu vitel

400 g carne de vitel taiata fasii subtiri
2 legaturi de bok choy
2 linguri sos de stridii
1 lingura sos de soia
1 lingura ulei de susan
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita ghimbir ras
1 lingura amidon (pentru marinada)
1 lingura ulei vegetal
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare reteta bok choy cu vitel

Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol, se pune carnea de vitel taiata fasii, se adauga sosul de soia, sosul de stridii, putin piper si amidonul. Se amesteca bine si se lasa la marinat 15 minute.

Bok choy cu vitel

Se pregateste bok choy-ul.
Se spala bine si se taie in bucati mari, separand partea alba de frunzele verzi, pentru ca acestea se gatesc mai rapid.

Se incinge wok-ul.
Se adauga uleiul, iar cand este fierbinte, se pune carnea de vitel. Se prajeste 3-4 minute, amestecand continuu, pana devine frageda si usor rumenita. Se scoate si se lasa deoparte.

In aceeasi tigaie, se adauga usturoiul si ghimbirul si se calesc cateva secunde.
Apoi se adauga partea alba a bok choy-ului si se soteaza 2-3 minute.
Dupa aceea, se adauga si frunzele verzi si se gateste inca 1-2 minute, pana se inmoaie usor.

Se combina toate ingredientele.

Se adauga inapoi carnea de vitel in tigaie, impreuna cu sosul ramas din marinada.
Se adauga sosul de stridii si uleiul de susan, apoi se amesteca bine pentru ca aromele sa se combine.
Se mai gateste 1 minut la foc mare.

Bok choy cu vitel

Bok choy cu vitel se serveste imediat, simplu sau alaturi de orez simplu sau taitei de orez.

Bok choy cu vitel

O reteta delicioasa, plina de culoare si aroma, care aduce gustul Asiei chiar la tine acasa. Se prepara usor, din ingrediente simple, si este perfecta pentru o cina rapida dupa o zi aglomerata.

RECOMAND SI ACESTE RETETE ASIATICE:

Piept de pui cu sos chinezesc – reteta asiatica simpla si delicioasa

piept de pui cu sos chinezesc

Noodles cu pui si legume – reteta asiatica rapida si delicioasa

noodles cu pui si legume

Pui picant cu ghimbir reteta chinezeasca pas cu pas

Pui picant cu ghimbir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.