Blat umed de tort cu cacao reteta foarte simpla de blat

blat umed de tort reteta simpla

50 min

simplu

12 portii

De curand am descoperit un blat de tort foarte bun si foarte usor de preparat, si anume blat umed de tort cu cacao pe care l-am folosit la tortul dulce de leche.
Reteta de blat umed de tort cu cacao difera de alte blaturi de tort prin modul de preparare foarte simplu, albusurile si galbenusurile nu se mai bat separat si prin textura umeda. Blat umed de tort cu cacao nu mai trebuie insiropat.
Pentru aceasta reteta de blat de tort m-am inspirat de aici.
Gasiti aici mai multe retete de blat de tort, dar va recomand sa incercati si blat umed de tort cu cacao.

Ingrediente blat umed de tort cu cacao

200 g faina
250 g zahar
50 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
200 ml lapte
1 lingura de otet sau suc de lamaie
100 ml ulei
200 ml apa fierbinte
50 g ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare reteta blat umed de tort cu cacao

In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute.

Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte.

Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacao si se amesteca.

Se amesteca ingredientele lichide: ouale, apa fierbinte, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Se adauga la ingredientele uscate si se amesteca.

Se pune hartie de copt in forma de tort de 20 cm sau se tapeteaza forma cu ulei si faina.

Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca cel putin 2 ore inainte de a putea fi folosit.

Se feliaza.

Gasiti aici retete de creme pentru tort.

Incearca si tu reteta de blat umed de tort cu cacao.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Blat umed de tort cu cacao reteta foarte simpla de blat”

  1. La e temperatura ar trebui sa tinem cuptorul pentru un rezultat optim? Folosesc un model incorporabil mai vechi dar destul de flexibil cand vine vorba de temperatura, timp de coacere sau mod de coacere.
    Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *