Blat de tort

blat-de-tort

45 min

simplu

1 portii

Cred ca toti avem o reteta de baza cand vine vorba despre blat de tort.  Aceasta este reteta de baza pentru blat de tort, pe care o folosesc eu si este pentru o tava de 22 cm. Se poate folosi si o tava mai mare, dar probabil nu veti putea taia blatul de doua ori.

Acest blat de tort este de marime medie, pentru un blat cu 3 sau 9 oua e usor de calculat cantitatie celorlalte ingrediente. In reteta originala se cer 300 g de zahar, am incercat si cu 150 g, iar rezultatele au fost la fel de bune.

Este important la acest blat de tort cum se efectueaza incorporarea, eu o fac mereu cu lingura sau cu telul, niciodata cu mixerul si cu o miscare in forma de cerc.
blat de tort2

Ingrediente Blat de tort

200 gr faina
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
150 gr zahar
1 praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare reteta Blat de tort

Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Batem galbenusurile cu zaharul,adaugam uleiul si apa,iar separat batem albusurile cu un praf de sare.
Adaugam albusurile bature spuma la galbenusurile si le incorporam usor,ca sa nu isi piarda din volum,cu o miscare circulara,de sus in jos.
Adaugam faina cernuta si praful de copt si continuam cu aceeasi miscare circulara.
Punem compozitia in forma de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii,o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.

Incercati si voi Blat de tort.

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Blat de tort”

  1. Ai perfecta dreptate….fiecare gospodina cred ca are propria ei reteta.
    Dar blatul tau este foarte aratos !Bravo…
    Te tzuc cu drag si weekend minunat sa ai !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *