Blat de tort din 3 oua

Din cand in cand, vrem un tort, dar cel cu blat din 6 oua este prea mare, tocmai de aceea am cumparat o forma de tort de 20 cm pentru sfarsiturile de saptamana cand vrem cate o felie de tort, dar nu mai mult. De aceea, am cautat dupa o reteta tort si m-am oprit la acest blat de tort din 3 oua.
Am atasat si o poza cu sticluta de esenta de vanilie, ca sa vedeti ce blat pufos a iesit. Ingredientele sa fie la temperatura camerei pentru un blat reusit.

Ingrediente Blat de tort din 3 oua

3 oua
3 linguri de apa
6 linguri de faina cernuta
6 linguri de zahar
1 lingurita de esenta de vanilie Dr Oetker

Mod de preparare reteta Blat de tort din 3 oua

Preincalzim cuptorul.
Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun albusurile intr-un bol adanc, se adauga apa si se mixeaza spuma. Se adauga zaharul, cate o lingura si se mixeaza in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul.
Din acest moment, renuntam la mixer si adaugam cate o lingura de faina si amestecam cu o spatula, cu miscari rotunde de sus in jos, doar pana se incorporeaza faina.
Se pune compozitia intr-o tava de 20 cm, de preferat cu peretii laterali detasabili, la temperatura de 180 grade, pana trece testul scobitorii.
Se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. De preferat, sa il feliati a doua zi.

Incercati si voi Blat de tort din 3 oua

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Blat de tort din 3 oua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.