Blat de tort cu indulcitor

blat de tort cu indulcitor

40 min

simplu

1 portii

Am incercat si un blat de tort cu indulcitor, deja l-am facut de doua ori, iar diferenta fata de un blat cu zahar este textura. Nu mai creste la fel, este mai dens si aroma de cacao sau ciocolata este mai pronuntata.
La reteta de blat de tort cu indulcitor puteti mari cantitatea de indulcitor natural, am adaugat sase linguri. O lingura de indulcitor natural Green Sugar este echivalentul la o lingura si jumatate de zahar.
Daca vreti sa preparati un blat simplu, inlocuiti cele 25 de grame de cacao cu faina.
Acest blat de tort cu indulcitor este recomandat celor ce tin dieta si diabeticilor, dar si celor care vor sa reduca consumul de zahar. Eu am inceput sa fiu atenta la continutul de zahar, dupa ce am inceput sa citesc etichetele alimentelor din comert.

Incercati si Tort Padurea Neagra cu indulcitor sau gogosi pufoase fara zahar.

Ingrediente blat de tort cu indulcitor

175 gr faina
25 g cacao
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
6 linguri de indulcitor natural Green Sugar
1 praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare reteta blat de tort cu indulcitor

Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.

Salvati reteta de blat de tort cu indulcitor.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.