Blat de tort cu 9 oua

blat de tort cu 9 oua

45 min

simplu

12 portii

Vi s-a intamplat vreodata sa aveti nevoie de o reteta de tort cu 9 oua? Mie da si daca veti face torturi etajate, la baza probabil veti folosi un blat de tort cu 9 oua.

Reteta are cateva secrete de care trebuie tinut seama:
– toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
– ouale se separa intr-un bol separat, astfel veti evita contaminarea oualelor deja separate, in caz ca veti da peste unul stricat
– pentru un blat pufos este foarte important cum adaugati faina, aceasta se adauga alternativ si se va amesteca cu un tel si cu miscari usoare si circulare, de sus in jos

blat de tort cu 9 oua1

Ingrediente Blat de tort cu 9 oua

300 gr faina
9 oua
9 linguri de ulei
9 linguri de apa
225 gr zahar
10 g praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare reteta Blat de tort cu 9 oua

Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugam zaharul. Alternativ, adaugam galbenusurile, apa si uleiul si mixam in continuare.
Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam cu telul, usor cu o miscare circulara.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si o dam la cuptor. Puteti folosi o tava de 24-28 cm.
E gata cand trece testul scobitorii,o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.
Chiar dupa ce scoateti blatul din cuptor, cu un cutit neascutit, sa dezlipiti marginea blatului de tava de copt.

Salvati reteta de blat de tort cu 9 oua.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Blat de tort cu 9 oua”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *